Diétás étkezés

Tájékoztató diétás étkezés igényléséről 

Kedves Szülő!

Diétás étkezés igénylése esetén Cégünk a „Diétaigénylő lap” és az alábbi igazolások egyike ellenében tud szolgáltatást biztosítani: 

 1. Szakorvosi igazolás

Szakorvosnak minősül, a közétkeztetésben, a 37/2014. (IV.) EMMI rendeletben megfogalmazottaknak megfelelően:

 • endokrinológia és anyagcsere-betegségek ráépített szakképesítéssel rendelkező szakorvos,
 • gasztroenterológia alap szakképesítéssel rendelkező szakorvos,
 • diabetológiai szakorvosi licenccel rendelkező szakorvos,
 • allergológia és klinikai immunológia ráépített szakképesítéssel rendelkező szakorvos

Amennyiben a szakorvosi igazoláson nem szerepel a diéta pontos meghatározása (allergén anyagok megnevezése, szénhidrát elosztás stb.), szükséges kérni egy olyan igazolást is a szakorvostól/háziorvostól, melyen egyértelműen fel vannak tüntetve az érzékenységet kiváltó anyagok, illetve diabétesz esetén a szénhidrát elosztás. Ebben az esetben együttesen kell leadni a két igazolást (szakorvosi igazolás és szakorvosi/háziorvosi pontosító igazolás).

 1. „Magyar Államkincstár” Igazolás tartósan beteg, vagy súlyosan fogyatékos gyermekről nyomtatvány másolata

Amennyiben ezen a nyomtatványon nem szerepel a diéta típusának pontos meghatározása (allergén anyagok megnevezése, szénhidrát elosztás stb.), szükséges kérni egy olyan igazolást is a szakorvostól/háziorvostól, melyen egyértelműen fel vannak tüntetve az érzékenységet kiváltó anyagok, illetve diabétesz esetén a szénhidrát elosztás. Ebben az esetben a két igazolás csak együtt érvényes (MÁK nyomtatvány másolat és szakorvosi/háziorvosi pontosító igazolás).

 1. Szakorvos által kiállított klinikai zárójelentés/kezelőlap másolata

Amennyiben a klinikai zárójelentésen/kezelőlapon nem szerepel a diéta pontos meghatározása (allergén anyagok megnevezése, szénhidrát elosztás stb.), akkor szükséges kérni egy olyan igazolást is a szakorvostól/háziorvostól, melyen egyértelműen fel vannak tüntetve az érzékenységet kiváltó anyagok, illetve diabétesz esetén a szénhidrát elosztás. Ebben az esetben a két igazolás csak együtt érvényes. (szakorvosi zárójelentés/kezelőlap és szakorvosi/háziorvosi pontosító igazolás).

A kizárólag háziorvos által kiállított diétás étkezés javaslatát 1 hónapra tudjuk elfogadni, amennyiben szerepel a kiállított igazoláson a szakorvosi vizsgálat előjegyzett időpontja is.

Felülvizsgálat vagy változás esetén az igénylő vagy törvényes képviselőjének felelőssége az új szakorvosi igazolást leadni Cégünknek, vagy az ellátást biztosító intézménynek továbbítás céljából.

A tanév kezdetén, amennyiben a diétás étkező nem váltott intézményt és diétájának típusa (allergén anyagok) változatlan maradt, akkor nem szükséges újra leadni szakorvosi igazolást, ha az még érvényes. 

Az ellátást igénylő/szülő/gondviselő a diétás étlapot megtekintheti az ellátást biztosító intézmény titkárságán/kifüggesztései között a hozzá tartozó diéta kód alapján. 

A fenti dokumentumokat a dietaigenyles@eatrend.hu e-mail címre kérjük eljuttatni, 

vagy postai úton az Eatrend Kft. – Dietetikai osztály, 2737 Ceglédbercel, Petőfi u. 6. címre elküldeni.

Diétaigénylését online felületünkön is benyújthatja: www.eatrend.hu/dietas_etkezes

Azon intézmények esetében, ahol maga az intézmény vagy a szervezet – melyhez az intézmény tartozik – kezeli a diétás igényléseket, kérjük, felmerülő diétaigény esetén előbb velük vegyék fel a kapcsolatot! (pl.: Gazdasági Működtető Központ-Győr, Pápa Város Önkormányzata-ESZI, stb.)

A hiánytalanul benyújtott diétaigény esetén a kérelmezéstől számított legfeljebb 10 munkanapon belül tudjuk biztosítani az előírt étrendet. Amennyiben megadja e-mail címét, a diétaigénylés feldolgozásáról visszajelzést küldünk.

További kérdés esetén kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén:
www.eatrend.hu
facebook.com/eatrend.magyarorszag

 

Emailben / postai úton…

Az igénylőlap a képre kattintva tölthető le.

…vagy azonnal, online​:

Az alábbi űrlap kitöltésével:

  Az adatkezelési tájékoztató letöltése

  Elérhetőség
  Albertirsa

  2730 Albertirsa, Pesti út 65.

  e-mail cím:
  titkarsag@eatrend.hu

  Győr

  9024 Győr, Hunyadi út 14/A. – Leier Irodaközpont

  e-mail cím:
  titkarsag@eatrend.hu