Diétás közétkeztetés
Diétás alapanyagok
Az alapanyagok kiválasztásánál elsődleges szempont, hogy az adott diétába beilleszthető legyen. Ezt dietetikusaink határozzák meg a gyártói termékspecifikációk alapján. Önellenőrzésünk keretei között szúrópróba szerűen ellenőrizzük a beszállított alapanyagokat, hogy valóban megfelelnek-e a termékspecifikációban leírtaknak.

Gluténmentes gabonák, lisztek, pékáruk
A gluténmentes gabonák, lisztek, pékáruk kiváló alternatívát jelentenek azok számára, akik gluténérzékenységgel vagy búzaallergiával küzdenek. A termékek kiválasztásakor ügyelünk arra is, hogy az összetevők ne csak biztonságosak, hanem táplálóak is legyenek.

Diabetikus termékek
Diabetikus termékeket elsősorban cukorbetegség esetén biztosítunk. Dietetikusaink az egyénileg előírt szénhidrát mennyiségek alapján határozzák meg a diabetes diétában kiadagolható ételek mennyiségét. A glikémiás indexet figyelembe véve az alapanyagaink többsége magas rosttartalommal rendelkezik.

Növényi tejtermékek
Tejfehérje allergia, tejcukorérzékenység és galaktozémia esetén a diétás konyháinkon a tej és a tejtermékek helyettesítésére növényi készítményeket használunk. Alapanyagaink még nyomokban sem tartalmaznak tejfehérjét, valamint tejcukrot, így mindhárom diéta esetén biztonsággal alkalmazhatóak.